Saturday, November 03, 2007

Indtryk efter 4 dage

Børnene og jeg har været på Cayman i 4 dage.

Vi har endnu ikke set så meget af øen, da vi lige har skulle vænne os til tidsforskellen. Ungerne eller især Christoffer har svært ved at omstille sig. Han vågnede kl. halv 2 i forgårs og imorges kl. halv 5, så der er da fremgang.

Igår var vi ude og se skolen hvor Tobias skal gå. Det er almindeligt at skoler og institutioner er tilknyttet en kirke. Ifølge Jasper, som har været rundt at se en del af dem, var der kun en institution, som ikke lagde vægt på religion (kristendommen) og den var der ikke plads i. Det er svært at vænne sig til at religion, er så almindelig en del af samfundet og det at tale om gud osv. er som man taler om pædagogik. I den forbindelse kan jeg fortælle, at den første jeg har mødt her (Patricia) er barnepige og rengøringsdame for underboen. Hun er fra Jamaica og har 4 børn (som stadigvæk er på Jamaica). Hun beundre vores underboer meget for deres stærke tilknytning til kirken og deres store kærlighed til guds hus osv.

Mit umiddelbare indtryk med kun 4 dage på øen er, at det ville være svært at bosætte sig med en anden religiøs baggrund, ikke fordi folk ikke er tolerante, men fordi folk med anden religiøs baggrund måske ikke ville være interesseret i at deres børn igennem skolen bliver opdraget i den kristne tro. Jeg har lige siddet og læst skolens håndbog som bl.a. i forordet skriver:

....becoming totally committed to Christ and His way, ...will help each child to develop his/her full potential, and fulfill his/her God-given pupose.
Skolens motto er:

To grow..in wisdom, and stature, an din favor with god and man.

Ja, det er lidt en anden stil end i DK.

No comments: